Ki fogja ellőni a tűzijátékot?

Semmilyen különleges szakmai tudás nem kell az elműködtetéshez.

A magánszemélyek által használható 1., 2., és 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek elműködtetéséhez minden információ rendelkezésre áll a termékek használati utasításán, illetve a honlapunkon.

Nagyobb partik, bulik esetén javasoljuk, hogy olyan ember lője el a termékeket, aki csinált már ilyet. Minden szilveszterkor több százezer ember vásárol és lő fel tűzijáték termékeket, tehát feltételezhető, hogy van olyan barát, ismerős a csapatban, aki szívesen vállalja ezt a feladatot.

.Tapasztalat szükséges ahhoz, hogy speciális eseteket megfelelő lélekjelenléttel tudja kezelni az önkéntes pirotechnikus, ez nagyban hozzájárul a tűzijáték biztonságához, szépségéhez. FONTOS! A tűzijáték termékek természetéből fakad (egyszer használatos termék), hogy azokat nem lehet kipróbálni, a lövés mindig “éles”-ben történik. Alapvető szabály: A használat során mindig számolni kell a hibás működéssel! A hibás működés okozta balesetek, káresetek elkerülését szolgálják a biztonsági szabályok (lásd biztonsági távolság betartása, telepítési tanácsok, stb.), melyeket minden esetben be kell tartani, és ez az elműködtető felelőssége. A talpraesett pirotechnikus a kötelező szabályok betartása mellett figyeljen oda a következőkre is:

  • Az alkohol hatása alatt állókat megfelelő nyugalommal, kellő humorral kell félre állítani.
  • A szaladgáló gyerekeket szintén tudni kell kezelni.
  • Szóljon a nézőknek, amikor indítja a tűzijátékot!
  • Ha a termékek működése során rendellenesség történik, pl. kigyullad a le nem vágott száraz fű, akkor gond nélkül tudjon odafújni egy előre odakészített tűzoltókészülékkel.
  • Ha tűzijáték után egy bombettatelep megmaradt burkolata még izzik, akkor mi a teendő: pl. kb. 2 liter vízzel egyszerűn le kell locsolni.

Ha rég piróztál, vagy bizonytalan vagy, először nézd meg a videót itt!